Pagina's

zondag 1 januari 2017

Oud en nieuw in ons huis

Allereerst allemaal een gelukkig nieuwjaar!

Wij zijn met oud en nieuw best op onszelf maar we proberen het wel gezellig te maken.
Ik haal kinderchampagne, oliebollen en appelbeignets (soms bak ik die zelf, maar ik had een taartbestelling dus geen tijd) en we maken de kinderen om 12uur wakker om naar het vuurwerk te kijken.

Dat vuurwerk is nog best wel een dingetje, mijn kinderen vinden de herrie maar niks en ook de dieren kruipen weg.

Gelukkig word er hier wel normaal met vuurwerk om gegaan in mijn straat en als ik vraag of ze heel even op willen houden zodat ik de hond uit kan laten dan doen ze dat.
De hond heeft om 12uur lekker een poos bij mij op schoot gezeten, dat vind ze heerlijk.

Mijn oudste zoon van 11 is door zijn autisme heel gevoelig voor herrie, toen hij klein was gingen zijn handen al over zijn oren als hij kerkklokken hoorde.
Hij heeft zich aardig gehouden gisteren, maar toen ze vannacht om 2 uur nog steeds luid en langdurig vuurwerk af aan het steken waren naast ons huis raakte hij volledig overstuur dat de herrie maar niet ophield en hij niet kon slapen.
Ik moet ook zeggen dat ik zelf ook al lag te verzuchten dat ik het wel mooi vond geweest.

Ik ben eerst bij hem in bed gekropen om hem te kalmeren, huilend riep hij uit dat 2017 wel heel slecht begon, ook omdat we gezocht hadden naar de releasedatum van de nieuwe Lego Minecraft sets en die nog niet bekend zijn, dat zat hem ook nog dwars.
Als je dan ook nog door de herrie niet kan slapen is dat natuurlijk wel heel erg.

Ik heb gevraagd of hij dan bij ons in bed wilde komen liggen en dat wilde hij heel graag.
Vlak daarna stopte het vuurwerk en konden we allemaal lekker gaan slapen.

Ik gun iedereen zijn pleziertje, maar dit in combinatie met het vele vuurwerkgeweld dat ieder jaar plaatsvindt (de prullenbakken waren begin december al weggehaald door de gemeente), maakt toch dat ik liever georganiseerde vuurwerkshows zou zien met oud en nieuw.

Hoe verloopt oud en nieuw in jullie buurt?
En wat vind jij van vuurwerk?


10 opmerkingen:

 1. Heeft je zoon geen koptelefoon/oorkap om harde geluiden af te schermen? Heerlijke uitvinding, zeker met oud en nieuw, maar ook op andere momenten dat een vol hoofd even rust nodig heeft, in de klas, in de bus, op de markt of andere drukke plekken. Het scheelt zoveel in de overload en komt daarmee ten goede aan het prettig voelen (en minder uitbarstingen als ze wel vol zijn met prikkels)Er zijn zulke leuke koptelefoons voor kinderen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij heeft op school een tijdje een koptelefoon gedragen om zich beter te kunnen concentreren, maar sinds vorig jaar wil hij dat niet meer omdat hij zijn eigen ademhaling en stem dan zo raar vind klinken. Ik denk trouwens ook niet dat hij er in bed mee was gaan liggen omdat iets op je hoofd hebben als je probeert te slapen ook niks is.

   Verwijderen
 2. in onze buurt geen idee.. we wonener pas sinds dit jaar en vierden t dit jaar zoals bijna altijd bij mn schoonouders... wel veel vuurwerk, overdag al. kids hebben er weinig last van.. oudste (temperamentvol, prikkelgevoelig) vindt t wel heel erg leuk. ze is 7 en mag elk jaar meer zelf doen ;) vindt ze geweldig! smiddags al even met buren bij ons eigen huis wat kindervuurwerk afgestoken! na t eten naar opa en oma, daar ook nog wat sterretjes en na 12 u ging ze mee naar buiten. jongste vindt de herrie niets.. hij is 4, hoogsensitief oid. voor kerst hebben ze beide oorkappen gekregen (dochter had ze al voor op school, nu nieuwe/voor thuis) jongste kon zelf kiezen wanneer hij ze op deed. en juist daardoor gingen ze ook al snel af. om 12u bleef hij binnen, zijn we boven samen vuurwerk gaan kijken, hadden zicht op prachtig mooi vuurwerk, leek wel proffessioneel! oorkappen durfde hij af (terwijl ik vorig jaar nog met mn handen over zn oren stond en hij t doodeng vond dus vooruitgang) en rond 1 u durfde hij zelfs nog even naar buiten zonder zn oorkappen! nog wat sterretjes etc afgestoken. vlak erna viel hij heerlijk op mn schoot in slaap ;) hij heeft t heel de avond volgehouden terwijl ik had verwacht dat hij gewoon ff zou slapen. kinderen.. ze blijven je verbazen :p

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier een koptelefoon met noise cancelling, van B.O.S.E, van marktplaats. Met eigen muziek in je eigen wereld. Heerlijk ontspannend. Toch echt de moeite waard, onze zoon heeft er baad bij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De meeste autisten dragen koptelefoons voor stilte en niet voor muziek.
   En onze zoon vind zichzelf raar klinken als hij een koptelefoon op heeft, ik denk niet dat je dat met noise canceling tegen gaat.
   Het is niet anders, hij moet er 1x per jaar gewoon ff doorheen.

   Verwijderen
 4. De beste wensen voor 2017!
  Ik weet ook nog niet wat de nieuwe releasedatum is, maar dat is in ons huis ook een dingetje :-)
  Heel vervelend zeg, dat het zoveel lawaai was. Wij waren bij vrienden, en reden rond half 3 naar huis. Ook toen werd er nog heel veel geknald in de stad. Onvoorstelbaar hoeveel troep die mensen allemaal hadden, dat ze er zo lang mee aan de slag konden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ondertussen zijn we erachter dat de set die hij wil pas in mei uit komt, hij was al aan het kijken of er niet een andere set was die hij kon kopen om zijn ongeduld te temmen maar dan heeft hij in mei geen geld voor deze set, moeilijk dagje voor hem.
   En zo zonde al dat vuurwerk, onvoorstelbaar hoeveel geld mensen daar aan uitgeven. Een pakketje siervuurwerk van €25 is leuk maar veel mensen besteden het tienvoudige daarvan...

   Verwijderen
 5. Dat duurt nog lang zeg! Die van mij is in april jarig, dat gaat hem niet worden dus.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Balen! Je kan wel altijd nog een tegoedbon geven...

   Verwijderen