Pagina's

maandag 2 januari 2017

2 weken vrij

December verloopt bij ons altijd erg hectisch, waardoor ik nu met een heleboel dingen achterloop.
Ook is 2016 qua energie een slecht jaar geweest, waardoor ik sowieso een aantal dingen niet zo netjes heb bijgehouden als ik zou willen.

Nu dat ik 2 weken vrij heb kan ik een beetje bijkomen, maar dat wil niet zeggen dat ik alleen maar op mijn gat ga zitten.

Ik wil in ieder geval het volgende gedaan hebben:
- de papierstapel uitzoeken, ik bespaar jullie de foto maar het is een bende en het grootste deel kan gewoon direct de papiercontainer in
- kleine dingen regelen, zoals het bestellen van de schoolfoto's, dat is er volledig bij ingeschoten en dat is eigenlijk zonde want als ik binnen 10 dagen besteld had, had ik korting gekregen.
- ik wil weer helemaal bij zijn met de was, alles gewassen en gevouwen in de kast, waarna we de kleren van de kinderen gaan uitzoeken op wat te klein is of wat kapot is.
Wat kapot is zal ik of repareren, of apart leggen voor de zwemles. Ook zullen we een lijstje maken met wat ze nog nodig hebben, ik verwacht in ieder geval een paar spijkerbroeken
- het bijwerken van de (zakelijke) administratie, we willen dat de boekhouder in maart direct aangifte voor ons kan doen en dit is een van die dingen die ik niet supergoed bijgehouden heb
- kerstspulletjes opruimen, ik had niet flink uitgepakt dit jaar maar wat er staat moet toch weer weg hè ;)

Als ik nog tijd en energie over heb zal ik ook nog:
- spullen op marktplaats zetten
- actief reclame maken voor mijn cupcakes en taarten en het blog daarvan bijwerken (is meer werk dan dit blog vanwege de foto's), ook heb ik mijn portfolio nog niet afgemaakt dus dat is ook een dingetje
- speelgoed uitzoeken, ik had het al erg geminimaliseerd omdat ze toch voornamelijk met Lego spelen maar er sluipt toch altijd weer wat binnen. Ik verwacht niet dat er veel tussenuit komt maar het kan maar weer gedaan zijn

Het is een aardig lijstje en ik verwacht ook niet dat ik alles gedaan krijg in die 2 weken omdat we ook nog wat achterstallige familie bezoeken willen doen maar zo heb ik in ieder geval helder wat er nog moet gebeuren.

Lopen jullie ook wel eens achter?
En lukt het dan om dat tussendoor bij te werken of moet je daar ook wel eens vrij voor nemen?

6 opmerkingen:

 1. Dat is een heel lijstje, succes ermee!
  Ik heb niets achterstalligs liggen, maar heb ook veel meer tijd dan jij en heb geen kleine kinderen thuis, wat veel tijd scheelt.
  De komende drie weken krijg ik wel twee dagen per week de kleinzoons te logeren, omdat hun nieuwe huis nog niet helemaal klaar is en het niet zo handig is als ik daar tussen de rommel moet gaan zitten. Normaal pas ik één dag per week bij hen thuis op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja met kinderen loop je wel wat sneller achter, zeker met wassen en afwassen enzo!
   Ik heb ook nog een rommelige man dus dat helpt ook niet ;)
   Ik voel mij in ieder geval beter als begin vorig jaar dus hopelijk kan ik het weer wat beter bij gaan houden!

   Verwijderen
 2. Heerlijk he, een paar weekjes vrij om alles weer even bij te werken. Ik ben nu bijna klaar met de was. (en dat na 2 maanden vrij) :-) Het gaat maar door he, dat soort dingen.
  Ben ook benieuwd naar je andere blog, zet je hier ook een linkje in?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn andere blog kan je vinden door op mijn naam te klikken!

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Hé, jouw reactie over het hoofd gezien!
   Ben al een heel eind hoor, die papierstapel uitzoeken bleek uiteindelijk een klusje van niks en ook de was is schoon en voor de helft gevouwen :)

   Verwijderen