Pagina's

dinsdag 31 januari 2017

Nieuwe afspraken op het werk

In slechte werkomstandigheden beschreef ik wat wij hebben moeten doorstaan bij onze oude werkgever en wat een opluchting het is nu dat wij weer zijn overgenomen.

In achter de schermen gaf ik jullie een inkijkje in wat ik doe als ik 's nachts ga werken.

Ook heb ik het er over gehad dat ik sinds de overname wat extra uren heb gedraaid en dat ik eigenlijk mijn contract wilde laten verhogen.

Daarvoor heb ik een mail gestuurd naar mijn filiaalmanager, die mij uitnodigde voor een gesprek.
Ik gaf aan dat ik gemiddeld aan de 30 uur per week kwam, maar daardoor raakte ze eerst in de war, want ik werk nét iets meer dan mijn 25 contracturen per week.
Alleen krijg ik voor de nachten ook toeslaguren; van 3 tot 6 krijg ik er 50% bij en van 6 tot 7 25%
Omdat dit bij mijn uren word opgeteld kwam ik wel aan de 30 uur.

Er ontstond een discussie, ik kon namelijk mijn toeslaguren ook opnemen waardoor ik minder zou hoeven werken en ze willen vanwege de ploegendiensten geen full-timers meer hebben, die waren er al teveel.
Maar het is ook zo dat er met de overname veel part-timers zijn weg gegaan en dat er nog niet voldoende personeel is aangenomen om dat op te vangen.
Bovendien word er een collega die ook nachten draait volgende week geopereerd waardoor ze minstens 6 weken uit de running is en we gaan ook nog verbouwen.

Ik had ook in mijn mail al voorgesteld om mijn contract eventueel tijdelijk te verhogen, dus stelde ik dat in het gesprek nogmaals voor.
Daar konden ze zich wel in vinden, mijn contract gaat nu voor 3 maanden omhoog naar 30 uur en dat kan daarna nog één keer verlengd worden.
Als die periode is afgelopen ga ik terug naar 25 uur en zal er met de nachten bekeken worden of ik dus vanwege de toeslaguren minder kan gaan werken, zoals sommige andere collega's het ook al doen.

Toen had ik nog het punt dat mijn gastouder ermee stopt en dat ik maandag van 7 tot 16uur werk, maar als ik een uurtje eerder naar huis kan hoef ik geen nieuwe gastouder te zoeken.
De vrijdag was al opgelost omdat ik dan al 's nachts werk.
De filiaalmanager zag niet in waarom ik niet van 6 tot 15 zou kunnen werken en ik moest het er maar over hebben met de planners.
Ik gaf aan dat er in het verleden een probleem van werd gemaakt als ik niet 's middags kwam werken omdat de diepvriesvracht pas om 13uur komt en 'ik was van de diepvries'.
Ik kreeg te horen dat ze dat helemaal niet meer willen, dat degene die 's ochtends vers doet 's middags ook diepvries vult, door in ploegendiensten te gaan werken komt daar 's middags dan gewoon iemand anders voor.

Dat is een hele opluchting en ik ben blij dat hier niet meer zo moeilijk over gedaan word, dat was bij mijn oude werkgever echt een probleem en samen tot een oplossing komen was er al helemaal niet bij!

Inmiddels heb ik de planners ook gesproken en is het allemaal geregeld, ik ben zo blij!

Het is dit jaar alsof alle puzzelstukjes op hun plaats vallen en dat maakt het halen van onze doelen wel zo makkelijk.

Hebben jullie ook wel eens zo'n ultiem geluksmomentje als alles lukt en geregeld is?

4 opmerkingen:

 1. Fijn dat het zo ook kan bij een bedrijf.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een hele geruststelling voor jullie dat dit zo goed geregeld kon worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He wat fijn! Ik kan me voorstellen dat dit een hele opluchting is inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor de lieve woorden allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen