Pagina's

vrijdag 13 januari 2017

Nieuwe tas

Vandaag schoot de band van mijn tas los.
Ik wilde hem repareren en had er voor nu even een veiligheidsspeld doorheen gedaan, tot grote ergernis van mijn man.

Die vind mijn tas namelijk niet mooi meer en een beetje vies dus die vond dat ik maar gewoon een nieuwe moest kopen.

Ik sputterde tegen maar bedacht mij dat de voering eigenlijk ook al stuk was waardoor mijn tampons nu in mijn voering zitten in plaats van in het vakje (aargh!).

Ik liep een rondje dorp met de hond na een bezoek aan de dierenwinkel en kwam langs een welbekende drogist waar een molen met tassen buiten staat.
Daar hing deze mooie tas voor €13:Die heb ik dan toch maar gekocht.

Ik heb met mijn huidige tas anderhalf jaar gedaan denk ik en die kostte toen ook €13 dus het valt mee.

Toch moet ik niet te vaak van dit soort dingen hebben anders schiet het niet op met mijn challenge!

Wat vinden jullie, was deze aankoop gerechtvaardigd of niet?
(Gevaarlijke vraag ;) , je mag eerlijk antwoorden maar wel een beetje netjes graag)

12 opmerkingen:

 1. Als deze tas goed is voor je (functioneel, goede vakjes, mooi, groot genoeg/klein genoeg), dan is het een goede aankoop. Bovendien lijkt deze tas me wasbaar. Daarmee moet z'n levensduur ook te verbeteren zijn ;-).
  Als je oude tas niet te repareren was, is dat ook een argument. Of is de tas na repareren alleen nog geschikt voor survivaltochten (zoals pretparken of vakanties in het bos)? En hoe mooi wil je eruit zien? Mij boeit t bijv. niet, ik wil op mijn werk alleen niet negatief opvallen.
  En tenslotte: past deze tas in je budget? Een soort van wel, lees ik. Maakt je challenge moeilijker misschien, maar niet onmogelijk.

  Dus ja, het mocht. Van mij.
  Er waren nog wel alternatieven (oude tas wassen en/of repareren). Die kun je nog steeds uitvoeren en beide tassen gebruiken, zodat deze nieuwe langer meegaat?
  Of t slim is, kan ik slecht zeggen. Hoeveel moeite krijg je nu met je budget? Moet je er andere dingen voor laten? Welke? Als je niet meer naar de tandarts zou kunnen, dan is dit een slecthe deal. Als je hierdoor niet de vijfde nieuwe trui kan kopen, was dit toch echt verstandiger om te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, in principe past het gewoon in het budget hoor! We hebben een goed gevulde spaarrekening.
   Het punt van de challenge is dat we zoveel mogelijk geld overhouden voor het kopen van ons huis, hoe minder ik koop, hoe sneller we er zijn natuurlijk. Dus die €13 maakt niet zoveel uit, maar als er iedere week dit soort dingen gebeuren gaat het aardig optellen natuurlijk!

   Verwijderen
 2. Geniet er vooral van. Je hoeft nu niet met spelden de boel bij elkaar te houden en te graaien naar allerlei dingen die in de voering verzeild geraakt zijn.
  Nood breekt wet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is natuurlijk een goed streven zo weinig mogelijk uitgeven, maar door enigszins de touwtjes te laten vieren houd je het ook langer vol. Ik denk dat je beter kunt zeggen, elke maand geef ik 20-30 euro uit aan zaken die niet direct heel erg nodig zijn dan dat je helemaal niets wil uitgeven. Succes en geniet ervan, van mij mag het dus ook. Ik kocht in 2016 een hele dure tas, leer, maar daar had ik voor gespaard. Maar was wel lastig zo'n bedrag uit te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik ben niet van de dure tassen in ieder geval, het is voor mij echt een gebruiksvoorwerp.
   Maar zat andere dingen waaraan ik wél veel geld uitgeef als ik het graag wil hoor ;)

   Verwijderen
 4. Ja, zeker gerechtvaardigd! Als hij uit elkaar valt, is het wel heel erg. Daarvoor zou ik ook mijn regels breken. Onze hond heeft haar riem alweer doorgeknaagd... We hadden nog een reserve, maar als die ook sneuvelt, breken we ook de no-spend-regels. Je moet toch wat.
  Ik gebruik nu voormalige mijn luiertas als werktas. Mijn computer past er precies in :-) En al die vakjes zijn ook wel heel handig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk als je dat soort dingen kan hergebruiken!
   Daar heb ik hier ook zat voorbeelden van.

   Verwijderen
 5. Zeker gerechtvaardigd. Nood breekt wet zegt men altijd, toch?

  Als je nu een tas hebt waar je niet uren hoeft te graaien naar spullen en hij paste in het budget: helemaal prima! Veel plezier ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja en ik vind de indeling van deze tas ook nog een stuk handiger, dus dat is ook nog een voordeel met naar spullen graaien!

   Verwijderen
 6. Haha, inderdaad een gevaarlijke vraag! Voor mezelf zou het niet noodzakelijk zijn, want ik kan mijn spul ook in mijn jaszakken doen en heb ook nooit zoveel bij me. Maar misschien is dat bij jou anders; ik ken genoeg mensen die niet zonder tas kunnen. En als het voor jou wel noodzakelijk is, dan vind ik het een behoorlijk koopje, voor die dertien euro!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik vond het ook wel een koopje :)
   En ik heb heb graag een tas bij mij, zeker als ik ga werken.
   Ik heb daar mijn grote huishoudportomonnee inzitten en een boekje met pasjes (ook de verzekeringspassen en id's van de kinderen), dan dan ook tasjes zodat ik nooit zonder zit als ik wat koop en een stapeltje flyers van de cupcakes. Verder nog wat kleine handige dingen zoals een pen en die tampons hè ;)

   Verwijderen