Pagina's

dinsdag 17 januari 2017

De kapper

Ik ben niet zo goed in naar de kapper gaan, gelukkig heb ik er eentje waar ik vaak dezelfde dag nog terecht kan als ik bel.
Een afspraak ver van tevoren maken vind ik vervelend, op de een of andere manier komt het dan toch altijd heel slecht uit als het eenmaal zover is.

Ik ga ongeveer 3x per jaar uiteindelijk en laat het dan in een vlot kort model knippen en laat er een rode spoeling inzetten.
Dit kost mij per keer €75, dat is best duur, weet ik, maar ik ben heel tevreden over deze kapper en hij heeft 'mijn' kleur onder mijn naam opgeborgen zitten.

Nu met mijn challenge heb ik besloten het lang te laten groeien en als het eenmaal lang genoeg is doneer ik het aan stichting haarwensen.
Win-win lijkt mij, ik spaar de kapperskosten uit én ik steun een goed doel (voor de tweede keer trouwens, in onze slechte jaren ging ik ook niet naar de kapper en heb ik het ook gedoneerd).

Mijn man is er op tegen, die vind dat ik goed voor mijzelf moet zorgen en vind het leuk als ik kort haar met een kleurtje heb.
Ik vind dat ik er met lang haar ook prima verzorgd uit zie en spaar die €225 liever gewoon uit dit jaar, we hebben onszelf niet voor niks een doel gesteld.

Wat zouden jullie doen?

12 opmerkingen:

 1. Moeilijk. Op de eerste plaats vind ik dat je moet doen waar jij je goed bij voelt. Als jij vindt dat je er met lang haar prima uitziet en je hebt dan een win-win-situatie: helemaal goed. Maar ik weet van mezelf dat ik het ook prettig vind als vriend me er goed uit vindt zien, dus da zou voor mij persoonlijk wel meewegen. Ik zou niet iets doen alleen omdat hij het leuk vindt, maar het zou wel meetellen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik lang niet naar de kapper ga zegt hij daar ook niks van, maar hij vind het wel altijd leuk als ik geweest ben. Hij laat nu zijn mening horen omdat het ter sprake kwam en ik er nu dus bewust voor wil kiezen voorlopig niet te gaan.
   Ik vind het ook een lastige hoor, maar hij rolt altijd met zijn ogen als ik iets besparends wil doen dus ik weet niet hoeveel ik mij daarvan moet aantrekken ;)

   Verwijderen
 2. Ik houd wel van lang haar, dus wat dat betreft zou ik het laten groeien. Maar ik vind het ook wel heel lief van je man dat hij het jou gewoon gunt om je haar te laten knippen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja hij gunt mij meer als dat ik mezelf gun!
   Als ik iets 'niet nodig' vind voor mijzelf vind hij meestal dat ik het toch moet doen.

   Verwijderen
 3. Ik heb een heel kort kapsel en scheer het zelf, met hulp van manlief, die knipt het achter randje even bij. Dit doe ik omdat dit kapsel het best bij me past en omdat het geld uit spaart. Wel zegt mijn man regelmatig dat ik mezelf wat meer zou moeten gunnen. Dat kan gaan over kaarsen branden of over een leuke (tweedehands) trui die ik zag. Soms is het fijn even over die drempel heen getrokken te worden, om niet helemaal alles in het teken van besparing te zetten. Er moet ook geleefd worden, op redelijke schaal

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal met je eens hoor!
   Maar ik beslis uiteindelijk altijd zelf, mijn man rolt namelijk ook met zijn ogen als ik bij de kringloop wil kijken voor spijkerbroeken, terwijl ik altijd superblij word van de mooie, heerlijkzittende broeken die ik daar vind!
   Maar hij trekt mij in de winkel zeker ook wel eens over de streep als ik iets niet voor mijzelf wil kopen omdat ik het overbodig vind, dan heeft hij het al voor mij in het mandje gegooid ;)

   Verwijderen
 4. Hopelijk loop je niet met erg uitgroeiend haar als je het lang laat groeien. Vind ik persoonlijk zó armoedig staan.
  Vraag eens een aantal mensen in jouw omgeving wat ze je het beste vinden staan. Ik zou niet alleen maar lang haar houden omdat het je geld bespaart.

  Zelf ga ik elke 6 weken, heb kort haar en dat moet je bijhouden. Ik laat het sinds een jaar of twee niet meer verven, wist na ca. 35 jaar verven niet eens meer wat m'n eigen kleur nu eigenlijk was. Ik hoopte trouwens dat ik een beetje mooi grijs zou zijn, maar daar valt nog niet al te veel van te bespeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daarom neem ik een spoeling en geen verf, dan heb ik geen last van uitgroei.
   En eens in de 6 weken lukt mij echt niet!
   Wie weet... ooit...

   Verwijderen
 5. Ik herken dit, heb het zelf ook jaren gedaan. Mijn man vindt lang haar mooi, maar het staat mij gewoon niet goed, en ik voel me er dus ook niet happy mee.
  Toen het een keer ter sprake kwam dat ik lang haar had omdat ik daarmee de kapperskosten uitspaarde, kreeg ik dus te horen dat hij liever heeft dat ik geld uitgeef aan de kapper en er goed uit zie (en me ook beter in mijn vel voel zitten).
  Ik heb in november mijn haar kort laten knippen, kreeg volop complimenten. En toch... het sindsdien weer laten groeien! Maar nu heb ik voor a.s. zaterdag een afspraak staan, van nu af aan een kort koppie voor mij, staat me goed, en dan voel ik me ook goed.
  En dat is meer waard dan geld! (ja, ik leer het heus nog wel eens)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het staat mij prima, ik heb wel als persoonlijke voorkeur kort haar maar lang haar vind ik ook niet erg.
   En wat is nou een jaar? Komt wel weer denk ik dan.
   Maar jij veel plezier bij de kapper, want je mag jezelf best wel eens verwennen :)

   Verwijderen
 6. Spoeling zou je kunnen kopen in winkel of een shampoo of henna :) en knippen kan bij een thuiskapster voor 10 tot 15 euro? Of je man leert jou knippen op een cursus. Ik knip mijn man en ik knip mijzelf. Alleen onze Kids gaan 3 keer per jaar naar de kapper.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb overwogen om mijn buurvrouw het te laten knippen, die doet mijn jongens ook altijd.
   Maar met het goede doel steunen erbij ben ik tot deze keuze gekomen :)

   Verwijderen