Pagina's

woensdag 1 maart 2017

Auto APK

Weinig opbeurend nieuws hier op financieel vlak helaas.

De auto is twee weken geleden voor de APK geweest en er bleek nogal veel mis te zijn.
Ik hoopte nog dat het mee zou vallen omdat we vorig jaar al € 900 kwijt waren, maar helaas.

Aan de hand van de leeftijd van de auto (2009) en de kilometerstand (105.956) hadden ze mij voorberekend dat alleen het hoognodige € 250 zou gaan kosten.
Ik was heel blij geweest als het daarbij gebleven was.

Uiteindelijk hebben ze de volgende dingen aan de auto moeten doen:

- All-in budgetbeurt
- Luchtfilter element vervangen
- Bougies vervangen
- Binnenspiegel vervangen (die had ik best zelf kunnen bedenken maar wij waren er al aan gewend dat die niet meer helemaal mooi was)
- Verlichting herstellen
- Gordel herstellen
- Ruitenwissers vervangen
- Stuurhuishoes vervangen en uitlijnen auto
- Allebei de voorbanden vervangen
- Trekhaak demonteren, die bleek beschadigd
- Reparatie condensor
- Smoorhuisklep (?) en remmen reinigen

Ze hadden gebeld over de vele werkzaamheden en met ons een prijs afgesproken waardoor we nog een klein beetje korting hebben gekregen.

De uiteindelijke rekening was schrikken: € 1.555!

Jullie snappen dat ik enorm baal van de hoogte van de spaarrekening op dit moment, maar goed, we zijn er weer voor een jaar vanaf.

Hadden jullie veel onderhoudskosten aan de auto de laatste keer?

6 opmerkingen:

 1. Ai da's een best bedrag zeg! Mijn auto moet van de zomer gekeurd worden. Heb hem vorig jaar net aangeschaft. Heb laatst wel een soort kleine beurt laten uitvoeren, daar was ik gelukkig niet veel mee kwijt, maar de voorste banden vertoonden wel wat scheurtjes dus die moeten wellicht vervangen worden met de keuring. Dus ik ga duimen dat er niet teveel meer overheen komt!

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt fors bedrag maar is vast de merkdealer, kijk veel zaken kun je zelf doen en veel goedkoper. Laat je het doen betaal je bij merkdeler de hoofdprijs ik rij ruim 11 jaar in mijn franse leeuw en hoogste bedrag is nog niet de helft wat jij heb betaald maar wel incl distributie/multiriem/waterpomp nieuwe motorsteunen en nieuwe remblokken en apk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad de merkdealer, maar daar zat wel een gedachtegang achter. We hoopte uiteindelijk minder kosten in onderhoud te hebben omdat het altijd met originele onderdelen gaat en (waarschijnlijk) beter word uitgevoerd dan bij een beunhaas.
   Bovendien krijg je meer voor je auto als je hem verkoopt en kan aantonen dat hij altijd bij de dealer in onderhoud is geweest.
   Of het nou een slimme keus van ons is geweest laat ik even in het midden...

   Verwijderen
 3. Ik laat mijn auto altijd keuren bij een onafhankelijk APK station. Die verdienen alleen aan de keuring en zeggen het eerlijk als er iets aan de hand is. Heb erg slechte ervaringen met de merkdealer. Zij verdienen er dik aan en jij weet niet zeker of het nodig is. Je wilt geen risico lopen dus laat het maar repareren.
  Als je wilt besparen hierop maar wel op een veilige manier: onafhankelijk keuringsstation!
  Groetjes Carla

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb nu sinds 4 jaar een kia venga
  en gelukkig heb ik nog weinig problemen gehad en kosten. Ik woon maar 15 minuten rijden van mijn werk vandaan, maar het rijdt super en ben er zeer tevreden mee. Maar de wat duurdere APK zullen er nog wel aankomen als de auto wat ouders is.

  BeantwoordenVerwijderen