Pagina's

woensdag 22 maart 2017

Vrijwilligerswerk

Toen mijn jongste geboren werd in 2010, las ik een baby-tijdschrift waar een artikel in stond over eco-mama's.
In het artikel stond een stichting waar je je ongebruikte overblijfselen van het kraampakket kon inleveren: stichting babyhope

Aangezien ik nog van 3 kinderen spullen over had, ben ik gaan kijken waar ik dat in de buurt kon inleveren.
En toen bleek er in het Westland helemaal geen inzamelpunt te zitten!

Omdat ik ook graag vrijwilligerswerk zou doen maar dat een lastig verhaal was met 3 kinderen en een baan, heb ik mij aangemeld als inzamelpunt.
Kort daarna kwam er nog een punt bij in een andere woonplaats en een jaar of wat later nog 1 in weer een andere woonplaats.

Het inzamelen hield in dat ik de pakketten aannam, de materialen sorteerde en ze invoerde op de inventarisatielijst, waarna het vervolgens bij mij werd opgehaald als ik ongeveer 10 vuilniszakken had.

Vorig jaar kreeg ik een mail dat er iemand anders in mijn woonplaats zich ook had aangemeld om inzamelpunt te worden, misschien vond ik het dan wel mooi om eens te stoppen na 6 jaar?
Eigenlijk vond ik dat inderdaad wel, ik had in die jaren ook zoveel opgeruimd en weg gedaan dat het mij wel lekker leek om dat stukje huis ook weer voor mijzelf te hebben.

Ik hoorde niks meer over het andere punt en toen ik er zelf weer over mailde wist ze ook niet of dat nog door ging, dat ging ze uitzoeken.
Weer hoorde ik niks waardoor dit allemaal een erg lang verhaal is geworden ;)

Eerst spraken we af dat ik het tot december zou blijven doen, maar toen is dat toch stilzwijgend weer doorgelopen.
In de tussentijd waren de 2 andere punten hier in de buurt er ook al mee gestopt, dus het voelde niet goed om te stoppen zonder nieuw punt.

Dus heb ik er een berichtje aan gewaagd op een facebook-groep en er heeft iemand zich aangemeld!
Die heeft nu de stichting gemaild en ik heb beloofd dat ik binnenkort een keertje langskom met de materialen die ik nog heb zodat ik nog wat uitleg kan geven.
Mocht je ook interesse hebben inzamelpunt te worden ergens in Nederland, kun je op de link bovenaan klikken voor extra informatie.

In de toekomst staat er zeker weer vrijwilligerswerk op mijn agenda, maar ik wil mij nu even gaan richten op ruimte en balans in huis en het binnenhalen van extra geld.

Daarvoor ga ik zondag met mijn cakejes en taarten op een voorjaarsmarkt staan, die dan weer georganiseerd word door Westlands Hoop voor stichting haarwensen.
Het is gericht op kinderen dus ik neem ook cakejes mee die versierd kunnen worden.
Ik ga suikerspinnen maken waarvan de opbrengst voor de stichting is.
Ook delen ze goodiebags uit waar een bonnetje van mij op geniet zit dat ze aan mijn kraam een gratis cupcake kunnen komen halen.

Mocht je in de buurt zijn en zin hebben om ook langs te komen, is hierbij de flyer:


4 opmerkingen:

 1. Jammer dat ik niet meer in die buurt woon, dan was ik wel langs gekomen.

  Vrijwilligerswerk heb ik altijd willen doen, ben ermee opgegroeid, maar naast full-time baan waarvan lange tijd alleenstaande moeder is dat lastig in te plannen omdat bijna altijd dat op vaste tijden is.

  Nu ik dan eindelijk na 45 niet meer werk heb ik het gevonden. Ik wilde ook nu geen vaste tijden meer, maar ben secretaris/penningmeester van een stichting geworden en dat kan ik heerlijk zelf indelen. Alleen 1x per maand een vergadering, dat is te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is dan voor jou het ideale vrijwilligers baantje.
   Ik vond het bij dit ook erg fijn dat ik het kon doen wanneer het uitkwam, de enige afspraken die je maakt is met de mensen die een pakket willen brengen.
   Als je wat wilt doen is er voor iedereen wel wat te vinden denk ik.

   Verwijderen
 2. Succes gewenst met de verkoop! Leuk dat je taarten en dergelijke verkoopt. Suikerspinnen vind ik heel bijzonder. Hoe maak je die zelf?

  Huisvlijtt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar kan je een machine voor kopen bij de X.enos, ze hebben hem ook regelmatig in de aanbieding, dan is hij geloof ik €15
   Ze hebben ook heel veel verschillende smaken suiker ervoor, echt leuk!

   Verwijderen