Pagina's

dinsdag 21 maart 2017

Heen en weer sleep projectje

Ze weten mij van mijn werk wel te vinden!
Werd ik zondag gebeld of ik van 3 tot 9 wilde in plaats van 6 tot 15, werd ik gister gebeld of ik vandaag van 6 tot 15 wilde werken in plaats van 7 tot 12.

Uiteindelijk ben ik om 14uur naar huis gegaan vandaag, alles was af en de nieuwe vracht die zou komen was er nog niet.
Dan kan ik er wel een uur op gaan wachten maar dan kan ik toch nauwelijks nog wat vullen als hij er dan eenmaal is.

Morgen ben ik vrij, en dat houd ik zo!
Ik was zo lekker op dreef zondag en er is nog iets dat ik wil doen.

De twee jongste hebben op hun kamer eigenlijk alleen maar een bureau en de vensterbanken waar ze dingen op kunnen zetten, maar er is weinig plek over voor planken of een kastje.
En omdat ik zo min mogelijk geld uit wil geven -helaas had ik al planken en steunen moeten kopen voor de oudste, daar had ik echt geen alternatief voor- gaan we even wat heen en weer slepen hier.

Op de leskamer staat een oud hoek tv-meubel met drie verdiepingen, die gaat naar hun kamer om Lego op te zetten zodat hun bureau weer wat leger is.
De verkleedkist die nu op dat plekje staat schuif ik onder het bed.

Dan hebben wij in de leskamer weer iets nodig om de bakken met snoeren en de printer op te zetten.
Dus haal ik het rek -metaal met houten planken, je kent het wel- uit de trapkast.
Daar staan nu de kattenbakken op, een mandje met stofzuigermondjes en dergelijke, de oude frituurpan (die bewaar ik voor oliebollen, voor patat heb ik nu een airfryer) en er liggen wat nieuwe tafelzeilen.

De kattenbakken komen dan gewoon op de grond te staan, wat ook betekend dat wij er beter bij kunnen, we moeten er nu heel erg voor duiken.
Voor de andere spulletjes zoek ik gewoon even een nieuw plekje.

Nu zijn de planken van het rek niet heel erg mooi meer, maar ik ga daar het tafelzeil wat nu op tafel ligt omheen nieten zodat het er wat leuker uitziet.
Het komt ten slotte op een werkplek te staan, in het zicht.

En dat wil ik morgen écht gedaan hebben!
Als ik dat soort ideeën uitgedacht heb moet ik niet te lang wachten met de uitvoering ervan, want dat zorgt voor onrust in mijn hoofd én daardoor kost het onnodig energie.
Het betekend ook dat ik niet verder kan met opruimen waardoor het alleen maar rommeliger word.

Hebben jullie ook wel eens van die herindelingen die je dan geen geld kosten maar toch beter gebruik van je ruimte opleveren?
Of koop je juist heel snel iets nieuws als je meer wil opbergen?

4 opmerkingen:

 1. Een kastje wat we ook kregen bij een ander meubeltje heeft al op 4 plekken in huis gestaan. Het is smal dus past al makkelijk ergens tussen en toch veel extra ruimte.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik koop bewust niets nieuws meer, omdat ik weet dat ik dat meer doe als afleiding om niet op te ruimen. En extra spul is alleen maar meer om op te ruimen. Dan zoek ik liever met wat ik heb een manier om beter op te ruimen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik dan weer niet.
   Als ik uitgedacht heb wat ik nodig heb, nieuw of gebruikt, dan stimuleert mij dat alleen maar om het ook écht op te ruimen.
   Het is ook allemaal gelukt vandaag :)

   Verwijderen