Pagina's

dinsdag 27 december 2016

Kerst en geld

Wij hebben het dus simpel gehouden voor kerst; een klein kadootje voor de kinderen, een afgeprijsde gourmetschotel en stoofpeertjes met afgeprijsde varkenshaas.

Dat laatste staat voor vandaag op het menu, man en ik voelde ons gisteren allebei niet lekker en hebben noodles gegeten. Voor de kinderen hebben we wentelteefjes gemaakt met bewaarde korstjes uit de vriezer, daar worden ze gelukkig heel blij van want het smaakt naar pannenkoeken!

Maar ik geef ook extra geld uit met kerst, alleen niet aan onszelf.
Zo heb ik meegedaan aan de kerstactie van meer geld minder stress, waarvoor ik dingetjes heb gekocht maar ook dingen die ik al had in het pakket heb gestopt.
Ik koop voor de katten van iemand die ik eerder dit jaar via facebook heb leren kennen Bach resceuspray omdat ze zo bang zijn voor vuurwerk en hij zelf door de begrafenis van zijn ouders in de schuldsanering zit, uiteraard gaan daar ook nog wat bakjes kattenvoer bij.
Ik heb ook geld overgemaakt naar deze familie: http://www.ad.nl/rotterdam/inzamelingsactie-voor-vervoer-overleden-tymek-3-naar-polen~ab0e1d4c/

Kerst is dé tijd van het jaar om ook wat voor een ander te doen, maar eigenlijk kan dat het hele jaar door.
In augustus heb ik mijn zus (die ook niet stil zit bij tegenslag) en haar gezin die door pech een grote schuld hebben meegenomen naar de dierentuin, met ons abonnement kon dat met korting dus iemand helpen hoeft niet eens veel geld te kosten.

Sowieso is een helpende hand bieden altijd gratis en de dankbaarheid van mensen is groot.

Met onze challenge het aankomende jaar komt mensen helpen met geld of gekochte spullen wel op een laag pitje te staan, maar als ik tegen iemand aanloop die hulp nodig heeft zal ik het zeker niet laten!

Helpen jullie makkelijk mensen uit je omgeving?
Of vind je dat lastig en geef je daarom aan goede doelen?


12 opmerkingen:

 1. Mooi geschreven! Wij geven/doneren het hele jaar door aan minderbedeelden. Gewoon, omdat we het zelf ook prettig zouden vinden als iemand iets aan ons zou geven als we het niet zo goed zouden hebben.

  Daarnaast geven wij altijd een inzamelingsactie voor het Oostblok een paar lekkernijen mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook een mooi doel!
   Iedereen loopt altijd wel zo af te geven op de oostblokkers maar ze komen hier naartoe omdat ze het daar zo slecht hebben!
   Wij hebben een aantal jaar geleden ook onze kinderwagen gedoneerd aan zo'n inzameling toen de kinderen eruit waren gegroeid. Hij was nog prima en er zijn genoeg mensen daar die er wat aan hebben.

   Verwijderen
 2. Haha, jullie kerstmenu leek wel heel erg op dat van ons. Gisteren gourmet met stoofperen, eergisteren afgeprijsde varkenshaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goede doelen, of goed doen aan een ander, hoeft niet altijd geld te kosten. Geld heb ik niet, tijd wel, daarmee heb ik wat mensen in mijn omgeving geholpen bij dingen die zijzelf niet meer kunnen. Grote poetsbeurt huis, achterstallig onderhoud tuin. Zelfs als ik dat niet kan, kan ik nog mijn tijd in de vorm van aandacht en een kop thee bieden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou precies, mensen vergeten nog wel eens dat dat ook nog kan.
   De sociale drempel om zoiets te doen is ook best wel hoog tegenwoordig, men kent elkaar niet meer zoals vroeger.
   Gelukkig zijn er nu ook sites waar je je als hulpbehoevende kunt inschrijven zodat vrijwilligers je kunnen vinden :)

   Verwijderen
 4. Wij geven het hele jaar door aan goede doelen en tegen de winter aan extra. Ook leveren wij elk jaar aan de voedselbank een zelf samengesteld kerstpakket.
  Ik geef eerlijk toe dat ik het - naast mijn deelname aan 2 vrijwilligersprojecten, die mij 1 dag per week kosten - afkoop' met geld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is toch prima?
   Iedereen doet wat hij/zij kan en ik vind 1 dag in de week vrijwilligerswerk best veel.
   Petje af!

   Verwijderen
 5. Oh wat goed zeg. Als je mensen met zulke dingen kan helpen... Vond ook wat mooie doelen waarvan ik denk dat het geld goed terecht komt... prachtig kerstcadeau dan. Mensen helpen is mooi <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn gevoel hè, zo'n cadeau voor iemand anders. Ik werd heel blij van alle mooie cadeaus voor anderen die ik voorbij heb zien komen.
  En dat kerstmenu, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen