Pagina's

dinsdag 13 maart 2018

Het geld dat brandt in je zak

En nee, in dit geval is dat niet omdat we het graag willen uitgeven.
We willen graag aflossen!

Met het oog op het geld wat nog binnen moet komen en het geld wat wij nog hebben staan, konden we het niet laten om toch alvast €1.000 af te lossen op de hypotheek.
We zijn vooral ook heel nieuwsgierig wat voor effect dat gaat hebben op de maandlasten, dan kan ik de volgende keer ook een betere beslissing maken op welke hypotheek we gaan aflossen.

Het was al heel stimulerend om te zien dat onze schuld bij de bank iedere maand daalt door de aflossing via de annuïteit en nu hebben we daar dus nog een beetje extra tegenaan gegooid.

Bij deze is de hypotheek die we in november voor €190.000 afsloten al gezakt naar €187.869,37
Ik vind dat dat best hard gaat!

Helaas kan ik het nieuwe maandbedrag nu nog niet zien en omdat we nu aflossen nadat deze maand al 2 weken bezig is, verwacht ik het goede bedrag ook pas komende maand te kunnen zien.

Het is nu nog een beetje experimenteren en uit nieuwsgierigheid, want we moeten natuurlijk wel voldoende geld achter de hand houden, maar over deze €1.000 hoeven we nu in ieder geval nooit meer rente te betalen!

Gaan we nu weer in de spaarmodus...

4 opmerkingen:

 1. Goh, het kon ons verhaal zijn!! Wat leuk! Wij hebben per 20 maart vorig jaar het huis gekocht en zien ons bedrag ook al mooi dalen, maar we willen ook extra gaan aflossen. Wel in iets kleinere stapjes als bij jullie hoor trouwens. Ik wil eind van de maand eerst 300 euro gaan overmaken. En dan idd zien wat dat met het maandbedrag gaat doen! Denk dat ik dan nog gretiger ga worden om toch meer te gaan aflossen...het zal mss eerst als een druppel op een gloeiende plaat gaan voelen, maar net als jij het omschrijft; daar hoeven we nooit never geen rente meer over te betalen! Hoe fijn is dat! Succes en ik lees het wel hoeveel het jullie gaat schelen straks.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alle beetjes helpen toch!
   We hebben nu inderdaad ook wel een groot bedrag in één keer gedaan, omdat er straks veel geld binnen gaat komen.
   Voor de rest van het jaar doen we waarschijnlijk eerder €500 als de buffer het toelaat.
   Jullie ook succes met aflossen! Pas op, het is verslavend 😉

   Verwijderen
 2. Heerlijk zeg!! En aflossen is inderdaad echt verslavend. Zo verslavend, dat ik het gewoon een beetje mis nu ik geen hypotheek meer heb. Misschien verandert dat dit jaar wel, ik denk dat ik dan weer terug verlang naar deze tijd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal wel in een gat vallen als deze hypotheek weg is 😂

   Verwijderen