Pagina's

vrijdag 16 maart 2018

Alweer 5 weken aan het sporten

Omdat ik de komende jaren wat veranderingen wil aanbrengen in mijn leefstijl, ben ik sinds 9 februari aan het sporten bij de fysio. 

Nu zijn we 5 weken verder en ik vond het tijd voor een update.
Ik vond niet dat het allemaal van een leien dakje ging, mijn energie liet soms wat te wensen over maar ik wilde per se niet afbellen; als je dat eenmaal gaat doen doe je het de volgende keren steeds makkelijker.

Het resultaat was dat ik in de derde week even heb zitten huilen tijdens de training, omdat ik een enorm slechte week had.
Ik wil doorzetten, omdat op de bank klagen over mijn slechte energie mij ook niet verder helpt.

En deze week pluk ik de vruchten van die instelling en het doorzetten!
Ik voel mij namelijk heel goed en begin de veranderingen in mijn energiepijl te merken.

Op de speciale weegschaal vandaag was ik 8 ons afgevallen de afgelopen week en was mijn vet/spier verhouding alweer wat verbeterd!

Deze week ben ik lekker op dreef thuis en ben ik zelfs 3 dagen ruim een uur met de kinderen op zolder bezig geweest met Lego uitzoeken, iets waar ik normaal gesproken slecht aan toe kom.
Ook heb ik iedere dag gewoon een gezonde maaltijd gekookt in plaats van naar de makkelijke dingen te grijpen of zelfs eten te bestellen.

Ik maakte gisteren nog wel de fout na mijn nachtdienst een wekker te zetten omdat ik nog graag langs de Makro wilde, ik merkte 's middags dat ik toch niet echt genoeg geslapen had.

Al met al ben ik heel tevreden en dit is een goede stimulans voorlopig zo door te gaan.
Daarnaast zijn er nog een paar andere veranderingen die eraan komen, daarover later meer!

Hoelang duurde het bij jou voordat je verbetering merkte dankzij het sporten?

2 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk dat je het gevoel hebt dat het beter gaat. Na 15 jaar hardlopen wacht ik eerlijk gezegd nog steeds op het moment dat het makkelijker gaat.... Maar ik niet dat het nog gaat gebeuren. Daarom denk ik gewoon aan de gezondheidseffecten en het prettige gevoel er na!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik verwachtte al een reactie van jou over het hardlopen, maar ik had wel gedacht dat je je daardoor in zijn algemeenheid energieker door zou voelen!
   Of sporten zelf ooit daadwerkelijk makkelijker word betwijfel ik, je moet toch even hard aan het werk op dat moment, maar een betere conditie is het dat wel waard :)

   Verwijderen