Pagina's

donderdag 9 februari 2017

De dip

Maandagavond heb ik voor dinsdagochtend het blog geschreven over het stoppen met roken.

Mijn man en ik waren allebei euforisch over het stoppen en we voelde ons beide heel goed!

Wat een tegenvaller was dat dinsdag zeg, we voelde ons beide zó rot dat we echt dachten; 'wat the f*ck is dit?!!!!'

In een poging ons wat beter te voelen zonder weer te gaan roken zijn we gaan lunchen bij de H.ema vlak voordat we een afspraak hadden bij de bank.
Daarna hebben we her en der nog wat kleine spulletjes gekocht, gewoon omdat het kon!

Het kostte ons in totaal €30 en ik heb daarmee ook wat aanvullingen voor de kadootjesdoos dus dat is wel weer fijn.

Normaal gesproken word ik blij van dit soort dingen, maar het blije gevoel blijft uit.
Ik weet ook wel waarom; een sigaret roken zorgt voor de aanmaak van dopamine in je hersenen en als je stopt is daar eerst een tekort aan daardoor.

Spullen kopen, er even uit en lekker eten, zowel uit als thuis, ik heb het allemaal geprobeerd. Ik heb zelfs weer 1 sigaret geprobeerd, maar dat haalt dan toch niks uit dus daar hoef je het ook niet voor te doen.

En ondertussen ga ik mij steeds rotter voelen, ook veel slapen helpt niet, ik blijf moe en 'ontevreden'.
Rond etenstijd heb ik huilend aan de telefoon gehangen met mijn man, dat ik niet meer weet wat ik er mee aan moet.

We zijn het er allebei over eens dat weer gaan roken in ieder geval niet de oplossing is en daar heb ik ook helemaal geen behoefte aan.

Morgen ga ik sowieso de huisarts bellen, misschien kunnen de medicijnen die ik heb tijdelijk omhoog om mij te helpen.

In de tussentijd; hebben jullie nog tips waardoor ik mij beter kan gaan voelen?

17 opmerkingen:

 1. ga bewegen, fietsen wandelen, reinigt je longen en je krijgt meer zuurstof in je bloed. Overdag ga opruimen, afwassen poetsen, ruimt je huis op en geeft een tevreden gevoel van goed bezig te zijn, zet een muziekje op tijdens je klusjes, kortom bewegen werkt en geeft afleiding Bieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ben 16 jaar geleden gestopt met roken samen met mijn man, het was heel erg moeilijk, ik heb zelfs op een gegeven moment overal in huis gezocht naar shag, sigaretten zelfs sigaren. Wat ons erg geholpen heeft is wandelen, het werd zelfs een verslaving maar toch altijd beter dan roken, ik wandel nog elke dag maar gewoon omdat ik het lekker vind. Het is gewoon een kwestie van volhouden, ik kon me niet meer concentreren, ik was heel erg moe maar ik ben zo blij dat we gestopt zijn, ik moet er echt niet aan denken om weer te roken, alles stinkt, je kleren, je adem, je huis, dat wil je toch niet? Dus lekker wandelen in de heerlijke frisse buitenlucht. Ik moet je wel zeggen dat het ongeveer een jaar duurde voordat ik me weer helemaal goed voelde. Zet hem op !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is nog wel even een aanvulling op dit blog: ik ga vaak en lang lopen met de hond inderdaad.
  Klusjes lukken minder goed, ik heb er te weinig energie voor op dit moment en dat is wel een dingetje, omdat ik daar dus even geen voldoening uit kan halen.
  Ik hoop echt dat ik dat aankomende week weer wat beter op kan pakken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hou vol!!
  Groetjes, Jantine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent goed bezig. Dit hoort erbij. Moet je doorheen, hoe moeilijk je het nu ook vind. Hou vol!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Doorgaan met niet roken, hoe ellendig je je ook voelt. Ik ben op mijn vijftigste voor de 8E en laatste keer met roken gestopt (ik ben nu 67) en heb me bijna een jaar ongelukkig gevoeld. Inmiddels heb ik het idee dat de laatste 16 jaar de beste van mijn leven zijn! Er zijn inmiddels 2 vrienden en een zus overleden aan de gevolgen van roken. Volhouden, volhouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Koop stokjes zoethout.Ik heb het zelf ook gebruikt en het helpt echt. Google maar eens op zoethout als hulpmiddel bij stoppen met roken. Veel succes verder

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is dat dan vanwege een stofje wat erin zit of heeft het te maken met de gewoonte iets in je mond te hebben?
   Want bij dat eerste zou dropjes eten dan ook moeten helpen en dat vind ik dan iets praktischer eerlijk gezegd :)

   Verwijderen
  2. Gaat om het stofje dat erin zit.

   Verwijderen
 8. Bedankt voor de lieve woorden allemaal, al moet ik zeggen dat het niet echt bemoedigend klinkt dat sommige hier een jaar last van hebben!
  Gelukkig ben ik er wel van overtuigd dat ik van roken ook niet gelukkig word dus het is even afzien.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik liep de hele dag ipv sigaretten, suikervrije kauwgum gaan eten.
  Het heeft mij door die rot periode heen geholpen.

  Sterkte en succes
  Cornelia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als je gaat zitten een haakwerk je in je handen.
  Als je wat met je handen doet krijg je minder behoefte.
  Ik ben 27 jaar geleden gestopt en er nog steeds super blij mee.hou vol! Vraag pleisters voor de eerste dagen als je het niet redt. Maar deze afkick fase duurt maar een klein poosje, daarna begint het lege gevoel dat je iets in je handen moet hebben, bij mij dan. De kinderen hier hebben een tangle om rustig te blijven. Misschien is dat wat? Groetjes, Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat hele afschuwelijke gevoel is echt maar een paar dagen. Dat is het echte afkicken.
  Wel blijft nog lang de neiging om naar een sigaret te grijpen. Omdat t zo lang een gewoonte was en het kost nu eenmaal tijd dat te veranderen.
  Ik ben nu iets van 18 jaar gestopt. En weet zeker dat ik nooit meer ga roken. Ik proef alles beter, heb veel meer lucht, en dat ik die afhankelijkheid niet meer heb vind ik heerlijk. Soms sta ik wel eens naast iemand in een winkel en dan ruik ik dat die persoon rookt. Zo vies! Zo rook ik ook vroeger en had het niet door!
  Volhouden hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Na 2 weken wordt je lichamelijke verslaving heus al minder. Jouw geestelijke verslaving duurt helaas langer. Ook ik heb alle afkickverschijnselen gehad. Ik wilde mijn rokersgeld cash hebben, zo zag ik hoeveel ik bespaarde.
  Ipv een aftelkalender zou je een (op)telkalender kunnen maken. Zo zie je hoeveel dagen je niet gerookt hebt.
  Bedenk dat wanneer je weer zou beginnen met roken, de eerste sigaret nooit lekker is. Je moet er dus meer hebben en het wordt daarna nog lastiger om weer te stoppen.
  Hou vol, ook jij kunt stoppen met roken!!!
  Yasr

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik bedoelde eigenlijk dat het ongeveer een jaar duurde dat ik er echt geen moeite meer mee had dat ik niet meer rookte, de onrust was weg, ik kon me weer concentreren op dingen, zoals lezen, een film kijken etc. Ik ben er nog altijd blij om dat ik doorgezet heb, ik slaap lekkerder en word veel fijner wakker. Ik geniet weer echt van een dessert, dat was vroeger een peuk, ik ben in die tijd heel wat heerlijke dingen misgelopen. Veel succes en hou vol!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Knuffels? Kruip rustig in een hoekje weg, op de bank onder een deken, met een kat of kruik en met n lekker boek. Lachfilms. Elkaar masseren.
  Dat is wat ik doe als ik me K$%^& voel. Geen ervaring met stoppen-met-roken(ik ben nooit begonnen).

  Heel veel sterkte. Dit is het waard. Echt!
  Nog even doorzetten. Dat kun je.
  En het komt goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Volhouden! Ik weet als geen ander hoe moeilijk het is! Ik ben na het eten mijn tanden gaan flossen, direct de afwas gaan doen, iemand bellen als ik trek kreeg in een sigaret, mn geld tellen wat al in het niet roken potje zat en heel veel wandelen en fietsen.... Het klinkt zo makkelijk, gewoon volhouden, maar het is echt moeilijk, maar over een aantal dagen/weken zul je je echt beter gaan voelen.. Je lichaam heeft het al niet meer nodig, je gedachten nog wel.... Succes hoor.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen