Pagina's

zondag 5 februari 2017

Bankzaken

Bezig met transacties op de bank met een bankpas waar ik eigenlijk nooit mee inlog keek ik bij de berichtenbox of daar nog iets tussen stond.

Er bleek een bericht in te staan dat ze de tarieven van de pakketten met 10 cent verhogen per 1 april en er stond een link bij naar de pakkettenwijzer om te kijken of je nog wel het juiste pakket had.

Ik ben maar eens gaan kijken, want de laatste keer dat we daar iets mee gedaan hadden was toch al zeker 13-14 jaar terug.
Toen moest je daarvoor zelfs nog bij de bank langs komen, nu kan het gelukkig online met een paar klikken op de muis.

Ikzelf heb het goedkoopste pakket, zolang ik mijn betalingen kan doen, ontvangen en ik kan pinnen is het prima en hoef ik niks extra's.
Mijn man heeft een iets uitgebreider pakket omdat we dan ook een creditcard hebben.

Maar er bleek nog een pakket tussenin te zitten, dus goedkoper, waar ook gewoon een creditcard bijzat.
Het limiet van deze creditcard is standaard lager, maar indien nodig kan dat wel gewoon aangepast worden.
Je aankopen zijn met deze creditcard ook maar 180 dagen verzekerd in plaats van 360 dagen, maar van mij hoeft dat niet zo lang.

Ook andere verschillen in voorwaarden met deze 2 pakketten blijken wij geen gebruik van te maken, zoals papieren afschriften of een extra pinpas.
Bij het goedkopere pakket betaal je nog extra voor het opnemen van vreemde valuta maar we gaan dit jaar in ieder geval niet naar Denemarken en als we het jaar daarna wel weer gaan kunnen we er rekening mee houden door zoveel mogelijk in 1 keer op te nemen, het verschil hebben we er dan allang uit.

Dus heb ik het pakket voor mijn man omgezet naar de goedkopere variant, dat scheelt ons €1,90 per maand.
Snel rekensommetje; €22,80 per jaar :)

Het blijft toch gek dat je na al die jaren van bezuinigingen dan toch nog wel eens iets tegenkomt wat dan toch nog goedkoper kan!

Komen jullie ook nog (vaak) dit soort dingen tegen?

2 opmerkingen:

 1. Wel eens ja, soms zijn de prijzen of omstandigheden dan veranderd, soms is er gewoon een nieuw iets bij gekomen of heb ik zelf al een tijdje niet zo erg opgelet. Altijd weer fijn als er wat extra bespaard kan worden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In dit geval was het niet opletten bij mij.
   Maar ik had het laatst met de telefoon dat de rekening veranderd was en er dus wat af kon en dat had ik niet door gehad.

   Verwijderen