Pagina's

zondag 27 januari 2019

Loopbaangesprek

En dan werk je bijna 19 jaar in dezelfde supermarkt, word je op kantoor gevraagd voor een loopbaangesprek...
Gezien een gesprek met de baas bij de vorige eigenaar nooit iets positiefs was, werden er al diverse scenario's bedacht waarom hij alle oudere medewerkers wilde spreken.

En gezien het een paar dagen duurde voordat ik aan de beurt was, zat ik zelfs al een beetje te kijken wat voor andere banen er beschikbaar waren, voor het geval ze van mij af zouden willen.
Dat zou ik misschien niet direct gedacht hebben, ware het niet dat in een kort gesprek vooraf was gezegd; misschien wil je wel wat anders, schoonheidsspecialiste worden ofzo.

Ik maakte mij er overigens niet druk over of ze wel te tevreden over mij zijn, want ik weet dat dat zo is.
Maar misschien vonden ze ons oudere medewerkers wel te duur en wilde ze gaan reorganiseren.

Niets van dat alles!
Onze bedrijfsleider is gewoon oprecht geïnteresseerd in wat ons bezighoud en wat we graag zouden willen!
Hij begon met de vraag hoe ik de komende 5 jaar zag en was blij verrast toen ik zei dat ik hem ook wel kon vertellen wat mijn plannen zijn voor de komende 10 jaar, dat had hij nog van niemand gehoord ;)
Het was dus een heel prettig gesprek waarin we het over van alles en nog wat gehad hebben.

Ook dat ik zelf autistisch ben en dat mijn kinderen dat ook zijn.
Daarover sprak hij zijn respect uit voor mij omdat ik alles zelf moet regelen met de instanties.
Hij heeft zelf namelijk een pleegkind, maar die heeft ook een voogd die dat soort dingen regelt en dat zou hij niet graag zelf willen doen.

En natuurlijk kwamen mijn cupcakes ter sprake, ik heb er enthousiast over verteld en kreeg een hele enthousiaste reactie terug!
Hij heeft nu sowieso cupcakes bij mij besteld voor onze collega die maandag 50 word dus daar gaan we wat moois van maken.

Hij vind het ook een goed idee als ik met mijn cupcakes af en toe bij de ingang kom staan, hij houd namelijk wel van wat reuring bij de deur.
Hij heeft de eerste datum ook al in gedachte, want binnenkort is er NLdoet en daarvoor worden rond onze supermarkt ook wat dingen georganiseerd.

Omdat we er een westlandse insteek aan willen geven en het NLdoet logo op de cupcakes willen zetten, heb ik weer iets van mijn wensenlijstje aangeschaft: een foodprinter!
Ik heb mij geabonneerd op de nieuwsbrief van Baktotaal en ze hadden de foodprinter een tijdje geleden in de aanbieding, ik twijfelde toen om hem aan te schaffen omdat het geen storm loopt met de cupcakes, maar met deze opdracht heb ik hem er waarschijnlijk zo uit.
Toeval wil, dat hij dus afgelopen week weer in de aanbieding was dus ik heb hem gelijk gekocht.

Dat de cupcakes geen storm lopen hebben we het ook over gehad.
Als ik op een markt sta verkoop ik altijd goed en krijg ik enorm leuke reacties over hoe mooi het eruit ziet en hoe lekker ze zijn, maar er word niet vaak wat besteld.
Hij vroeg waar dat dan aan ligt en ik antwoordde dat ik niet voldoende tijd kan steken in de promotie van mijn bedrijf.

Toen hebben we de mogelijkheid van een sabbatical besproken, zodat ik in die tijd mijn bedrijf op zou kunnen bouwen.
Ik heb daar zelf ook over nagedacht, maar in mijn financiële plan voor de komende jaren is er geen ruimte om het een tijdje zonder inkomen te kunnen doen.
Hij heeft nog wel uitgelegd dat je altijd eerder terug mag komen bij een sabbatical, maar dat verlengen niet gaat, ik moet dus voor een heel jaar aanvragen, maar dan mag ik dus ook na drie maanden al terug komen.
Ik wist al wel dat een sabbatical eenmalig was, maar dit wist ik dus nog niet, dat is alvast fijn om te weten.

Al met al een heel fijn gesprek dus, waarbij er heel wat deuren open zijn gegaan voor mij.

Hebben jullie wel eens zo'n gesprek gehad op je werk?
En was dat positief of negatief?

2 opmerkingen:

 1. Wat geweldig zeg dat hij zo oprecht geïnteresseerd was. Wat een fijn gesprek lijkt me dat. Ik werk zelf als zzp'er vanuit huis, dus ik heb dit soort gesprekken niet.

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als zzp-er voer je dan weer gesprekken met je klanten over andere dingen, wat ik dan weer niet heb :)
   Maar ik was heel blij na afloop!

   Verwijderen