Pagina's

vrijdag 30 juni 2017

Halverwege

Ik nam mij aan het begin van de challenge voor om ons spaargeld verdubbeld te hebben halverwege het jaar.
Een paar weken geleden schreef ik over hoe moeilijk ik het vond tot nu toe, met dat weinig tot niks uitgeven, en dat een aantal noodzakelijk uitgaven ook erg tegen waren gevallen.
Maar ik heb ook geschreven over wat er aan de inkomsten kant allemaal is gebeurd en de besparingen die ik nog heb gerealiseerd op de vaste lasten sindsdien.

Nu hebben zijn wij daadwerkelijk halverwege het jaar, hebben we het gehaald?
Korte antwoord: nee!

Maar wel bijna!
Onze spaarrekening telt €19.000 in plaats van de €20.000 die we eigenlijk voor ogen hadden.

Dat had nog iets meer kunnen zijn als wij op tijd aangifte hadden gedaan bij de belastingdienst.
Een andere blogster had namelijk nu ook haar herberekende toeslagen terug en wij alleen nog maar de aanslagen, al moet ik zeggen dat ze dit jaar erg vlot zijn!

Met het extra werken deze vakantie moet het goed komen en verwacht ik in augustus dit doelbedrag wel voorbij te zijn.

Ervaring leert wel dat het sparen in de tweede helft van het jaar minder hard gaat, maar ik hoop toch nog wat uit mijn Marktplaats aanbiedingen te kunnen trekken sowieso.
Geduld is een schone zaak...

De twee grootste frustraties daar zijn dat het zo lang duurt én dat als je dan contact hebt met iemand ze ineens niet meer reageren, zelfs bij iemand waarbij de aankoop al overeen gekomen was, grrr

Zijn jullie doelen al bereikt?
Zo niet, wat wil je er nog aan doen om toch nog zover te komen?

4 opmerkingen:

 1. Wat knap zeg dat je toch al zover bent!! Wij hebben dit jaar een huis gekocht en onze buffer is bijna op..nouja...er is nog een fijn bedrag over hoor, alleen daar mogen we echt pas bij nood en dood aankomen zeg ik altijd... We hebben nu nog teveel kosten hier en daar om iedere maand het beoogde spaarbedrag daadwerkelijk te storten, maar hopelijk is alles na de grote zomer vakantie weer wat meer op regel en kunnen wij dan aan ons doel gaan werken! We willen niet zoveel als jullie, we houden erg van vakanties en die zijn duur, maar ongeveer 1/3 ervan zou al heel fijn zijn. Succes nog eventjes met sparen!

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als het alsnog lukt om het huis te kopen is dit bedrag ook snel weg natuurlijk, maar door de lagere lasten ook weer sneller op pijl!
   Wij hebben ook een dure smaak qua vakantie; weekje Legoland Denemarken, kost bijna €3000 alles bij elkaar.
   Als ons huizendoel bereikt is gaan we daar ook weer voor sparen :)

   Verwijderen