Pagina's

donderdag 9 maart 2017

Druk met de kinderen en de hond

Ja, de vakantie was voorbij en maandag gingen de twee jongste weer naar school.
De oudste had nog een dagje extra maar meneer de puber zit toch alleen maar op zijn kamer dus daar heb je geen kind aan ;)

Maandag had ik zoals jullie hebben kunnen lezen best een hoop gedaan, zodanig veel dat ik wel tegen mijn grens aanzat dus ik was lekker op de bank gaan zitten toen de kinderen op bed lagen.
Maar ik mocht die avond nog even vet over mijn grens heen, want even na tienen riep onze middelste dat hij zijn bed onder had gespuugd...

Dus zijn bed afgehaald, alles uitgespoeld, gelijk een paar dingen in de was en hem in ons bed gesetteld.
Even later hoorde ik hem weer dus ik ging kijken, hij had het tot de wc gered om nog een keer te spugen maar hij zat zelf ook een beetje onder dus toen heb ik hem alsnog onder de douche gezet, waarna ik ook nog zijn dekmatras en kussen in de droger heb gestopt en zijn dekbed in de wasmachine.

Dus dinsdag bleef hij thuis, rustig op de bank tv kijken, maar ik ben wel thuis gebleven voor hem.
Wat betekende dat mijn man alleen samen met onze oudste naar het GGZ ging.
Die afspraak was om half elf dus hij zou daarna gewoon terug naar school gaan maar toen mijn man thuis kwam had hij de oudste bij zich.

Die was in het gesprek bij de GGZ zodanig over zijn toeren geraakt dat mijn man hem niet terug wilde sturen naar school.
En daar gaf ik hem groot gelijk in, het kwam de rest van de dag ook niet meer goed met hem.

Door het gesprek kwam zijn grote frustratie naar boven dat zijn jongste broertje altijd alle Lego uit elkaar trekt om er fantasiesets van de bouwen.
Op zich niet heel erg maar ondertussen ligt alles uit elkaar en hoewel wij het op kleur gesorteerd hebben is het toch flink zoeken naar het juiste stukje.
En de frustratie word alleen nog maar groter doordat mijn oudste dan iets volgens voorbeeld gaat bouwen en als hij halverwege is de jongste daar alweer stukjes vanaf trekt waardoor hij 'overnieuw' moet beginnen.

De jongste niet meer toelaten in de Lego-kamer leek mij niet de oplossing en ook niet helemaal eerlijk; die Lego is er immers om mee te spelen en er zit ook Lego van hem tussen.

Maar we waren al langer van plan planken op te hangen in de kamer van de oudste waar hij zijn Lego-sets op kwijt kan en aangezien ik vrij ben konden we dat mooi gelijk even regelen.
Dan kan hij ook de sets waarmee hij halverwege is op zijn kamer kwijt en de jongste mag daar écht gewoon niet komen.
Dus ik heb hem dinsdagmiddag meegenomen naar de G.amma voor planken en steunen, waar hij nog even een keer de hele boel bij elkaar huilde toen een medewerkster een gesprekje met hem aanknoopte.

Daar sta je dan, met je 11-jarige autistische zoon, gelukkig heb ik geleerd mij niks van mijn omgeving aan te trekken op zo'n moment en mij te concentreren op de behoefte van mijn kind, ik heb zelfs de medewerkster niet de uitleg gegeven dat hij autistisch is maar alleen gezegd dat hij zijn dag niet heeft.

Omdat ik dinsdag echt heel moe was van maandag en mijn zoon weinig zin had mij te helpen, heb ik met hem afgesproken dat ik de planken woensdag zou ophangen.
Dan had ik ook mijn handen vrij omdat de hond dan bij de dierenarts was.

Alleen hebben wij woensdag eerst drie supermarkten aangedaan voor boodschappen.
Toen de planken opgehangen en omdat ik niet stil kon zitten totdat ik de hond kon gaan ophalen nog een heleboel andere klusjes.

De hond was flink van slag, ik had niet het idee dat ze pijn had maar ze piepte de hele tijd en wilde niet verder dan een meter van mij verwijderd zijn.
Ik heb ook met koken haar kleedje uit de bench in de keuken gelegd en daar heeft ze op gelegen.

's Nachts heb ik op de bank geslapen, die ik voor haar bench had gezet.
Gelukkig hielp dat want ze heeft heel rustig geslapen.

Vandaag was natuurlijk mijn hulp er en hebben we samen nog het een en ander gedaan en morgen ga ik 's ochtends op kraambezoek bij mijn zusje en haar kersverse zoontje!
Het zijn nogal wat ongeplande dingen deze week maar alles komt gelukkig goed uit.

Dus druk met kinderen en hond.
Hoe loopt jullie week?

6 opmerkingen:

 1. Och ja, die Lego-frustratie had mijn autistische oudste ook. Ze loste het trouwens zelf op, door haar Lego-bouwpakketten in elkaar te lijmen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, dat kan natuurlijk ook!
   Dat is hier helaas niet de oplossing omdat de oudste zijn sets heel graag herbouwd en het met de Minecraft sets juist de bedoeling is dat je er iedere keer iets anders van bouwt!
   Maar zo heeft iedere autist zijn/haar eigen oplossing ;)

   Verwijderen
 2. Poeh, dat was een heftige week voor je als ik het zo lees! Fijn dat je een hulp hebt.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad!
   Gelukkig kan ik het vanmiddag en vanavond wat rustiger aan doen.

   Verwijderen
 3. Wat een week! Waren jullie wel tevreden met het GGZ-gesprek?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat wel hoor!
   Daar is zij ten slotte voor en ik vind het ook niet erg dat hij dan overstuur raakt want dan komen zijn problemen ten minste naar voren in plaats van dat hij in stilte lijdt...

   Verwijderen